Over de SPRONG

Oefentherapie De Sprong is gevestigd in Hoogezand, aan het Rembrandplein 72a. Op de locatie wordt er nauw samengewerkt met huisartsen en oefentherapeuten. Het uitgangspunt is dat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar en elkaar kunnen beïnvloeden. Door de focus tijdens de behandelingen te verlegen op het leren bewegen en ervaren wordt u zelf meester van uw eigen klachten en/of leert u hiermee om te gaan.

Over mij

Na het behalen van mijn MBO opleiding (CIOS sport- en bewegingsco├Ârdinator), ben ik actief geweest in het landelijke marathonschaatsen bij de Heren Beloften. Vervolgens ben ik gaan studeren voor Oefentherapie Mensendieck op de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens deze opleiding heb ik in mijn derde jaar de minor NSCA Personal Training met plezier gevolgd. Hierdoor raakte ik geboeid om mensen te begeleiden met houdings-, sport gerelateerde en orthopedische klachten. Daarnaast heeft de holistische blik vanuit de oefentherapie mij geholpen om breder te kijken dan de klacht zelf.

In Juli 2020 heb ik mijn HBO diploma Mensendieck Oefentherapie behaald, waarbij ik nu in 2022 start met mijn praktijk De Sprong in Hoogezand.

Wat mag u verwachten van een oefentherapeut?
De oefentherapeut helpt u bewust te worden van uw eigen houding en beweegpatroon. Samen met u ga ik kijken naar de oorzaak van de klacht en het gedrag wat het in stand houdt.

Door een juist houding- of beweegpatroon kunt u zelf meer invloed uitoefenen op het klachtenbeeld zodat deze geleidelijk afneemt en (mogelijk) wegblijft.