Deze website verzameld met behulp van cookies statistische data om uw gebruikerservaring te kunnen verbeteren.

Privacyverklaring

De SPRONG

Wat is oefentherapie?

In het dagelijkse leven nemen we allemaal onze eigen houding- en bewegingsgewoonten aan. Deze gewoonten hoeven niet direct te lijden tot lichamelijke ongemakken maar kunnen in verloop van tijd toch zorgen voor pijnklachten.

Misschien herken u het wel dat u na een lange dag achter het bureau zitten last hebt van uw nek of schouders. Of dat u thuis voor de zoveelste keer hoofdpijn hebt na het volgen van een online cursus of vergadering. Merkt u dat u aan het compenseren bent? Dat uw spieren aan het verkrampen zijn en steeds gevoeliger worden? Dat u steeds moeilijker door de stijfheid uit bed kunt stappen? Of ervaart u in uw persoonlijke situatie veel spanning of stress?

Dan hebben de 'negatieve' houding- en bewegingsgewoonten meer effect op uw lichamelijke belastbaarheid dan u misschien aanvankelijk had gedacht. Onder begeleiding van de oefentherapeut word de balans tussen de dagelijkse belasting en het lichamelijke belastbaarheid weer hersteld.

Bij de behandelingsmethode van oefentherapie Cesar – Mensendieck worden uw houding- en bewegingspatronen in beeld gebracht. Dit kan soms letterlijk gebeuren door een spiegel voor u te zetten waardoor u zich bewust wordt gemaakt van uw dagelijkse houding- en bewegingsgewoonten. Door de gehanteerde methode worden dus niet alleen uw symptomen voorkomen of opgeheven maar vooral de boosdoener.

De behandeling wordt door de oefentherapeut specifiek afgestemd op uw persoonlijke situatie. Door middel van persoonlijk gerichte oefeningen, houding- en bewegingsadviezen brengt u het lichaam weer op conditie in uw werkomgeving, thuissituatie of tijdens het sport.

Met de behandelingsmethode van de oefentherapeut leert u weer de regie over uw klachten in eigen handen te nemen en blijft u langer klachtenvrij!

Beweegprogramma’s

Een chronische aandoening kan grote invoelt hebben op het kwaliteit van uw leven. Zo kunnen dagelijkse handelingen u zeer veel moeite en energie kosten waardoor de kans ontstaat op inactiviteit toeneemt. Uit verschillende onderzoeken is echter gebleken dat beweging een zeer positieve invloed kan hebben op de kwaliteit van leven met een chronische aandoening. Het doel van een beweegprogramma is om een actieve levensstijl te verwerkelijken en de kwaliteit van leven te verhogen. Een beweegprogramma helpt u de negatieve spiraal te doorbreken waarbij de dagelijkse handelingen u minder moeite kosten en u meer energie overhoud.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kunnen de programma's deel worden vergoed. Voor meer informatie hierover word u verzocht uw eigen zorgverzekeraar te raadplegen.

De Sprong biedt de volgende beweegprogramma's

  • COPD
  • Diabetes Mellitus
  • Artrose
  • Osteoporose
  • Obesitas